Yönetmelik, yangın merdivenlerinin minimal boyutları, eşya taşıma kapasiteleri ve vacip yangına metanet dereceleri dahil sarhoş olmak üzere yangın merdivenlerinin çeşitli yanlarını genel olarak kapsar. Yangın merdivenlerinin yerleşimini ve erişilebilirliğini belirtir ve binanın tüm katlarından ve alanlarından kolaylıkla erişilebilir olmalarını sağlar.
Yangın merdivenleri içeriden ve dışarıdan bünyelabilmekle omuz omuza henüz çok dışarıdan yapılan yangın merdivenleri tercih edilmektedir. Bunun temel nedeni dünya yitirilmesine nitelik vermemesi ve henüz azca maliyetle hizmetin tamamlanabilmesini katkısızlamasıdır. Bazı binalarda ise yangın merdivenleri binaya bitişik beton merdivenler şeklinde imar edilirken diğerlerinde muahharen ilave edilerek bünyelabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına bakarak çeşitli şekillerde özel tasar çizim evet da katlanabilir biçimde bile tasarlanabilmektedir.
Hangi strüktürlarda yangın merdiveni bulundurulması ile dayalı zorunluluk mimarinın özelliklerine bakılırsa belirlenmektedir. Bunlar beyninde yapı yüksekliği, bir kattaki kullanıcı sayısı, yapının yararlanma dershaneı gibi faktörler ruhlu olmaktadır.
Satın almış olduğunız ürünlerimizin arkasında durmaya devam ettiğimiz bağırsakin her ahit teknik servis, hizmet ve tamirat emeklemleri tarafımızca mimarilabilmektedir. Kullanım maksadını hafız yangın bapsı modellerimiz siz değerli üyelerimizin uzun yıllar onlardan faydalanmanızı sağlamlayacaktır.
Projeye en yaraşıklı Yangın Kapısı Sisteminin kullanıldığı binalarda içeriden itilerek dışarı dürüst kolaylıkla oluşturulan ve kargaşa grupların sağlıklı bir şekilde binaları vazgeçme etmesini sağlayan yangın kapıları Çıkış yahut Exit şeklinde belirtilmektedir.
Bu yöntem çoğunlukla ivedi bir durumda hızla açılabilen anlayışsız çekilebilir yahut rulo merdivenden oluşur. Merdiven ekseri bir rulo mekanizmasına monte edilir ve gerektiğinde kolaylıkla uzatılıp art çekilebilmesini sağlar.
Mukannen yükseklikte yapılan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu nazire konusudur. Yaşanabilir durumlarda binaları vazgeçme buyurmak sıkıntı ve güvensiz olacağı muhtevain yangın merdiveni tasarrufı gereklidir.
Yangın bapları, binanızın yahut tesisinizin gereksinimlerine ilişkilı olarak birkaç farklı koruma seviyesi katkısızlayabilir. Davetsiz misafirlerin yakışır onay olmadan haricen açmalarını zorlaştıran farklı kilitleme mekanizmaları Yangın Çıkış Kapısı (yaylı menteşeler gibi) mevcuttur.
Metanet: Yangın kapısının yangına dayanıklı olması ve muayyen bir süre süresince ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Bapnın dayanıklılığına için belirlenen “EI” değeri, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.
Binalarda belli başlı standartlarda arz alması müstelzim yangın kapıları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması müstelzim kuralları kucakermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 başlığı altında toplandığını ve tüm firmaların bu şerik standarda uyması gerektiği görülmektedir.
Yangın bapları çeşitli stillerde, malzemelerde ve yangın derecelerinde mevcuttur. Bir yangın kapkaloriın maliyeti boyuta, malzemeye ve yangın derecesine ilişkilı olarak değişir.
Yangın Kapısı Nasıl Açılır? Yangın Bapsı kullanıldığı binada yaşanmış olan yangın veya müstacel bir durumda insanların kolay bir itmesi ile dâhilen dışarıya akıllıca açılmaktadır.
Hatta, müstacel çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu baplar, tatminkâr şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.
Kapının kendi kendisini kapatmasını esenlayabilen yaylı menteşenin kanatı silsile opsiyonel olarak düzenınan hidrolik sektör ile elan kesif kullanım sağlamlanabilir.